Beställ vår huskatalog!

Husritningarna i vår broschyr är bara exempel  på olika planlösningar.

Vi skissar på en ny planlösning
efter Ert önskemål, vilket ingår utan extra kostnad.

Om Kärnhus

Kärnhus är ett gammalt svenskt varumärke.
Tillverkning av prefabriserade hus startade redan 1956.

Företaget har som affärsidé att anpassa husen efter kunderns önskemål med arkitektonisk bearbetning och anpassning till tomt och omgivande bebyggelse.

Flexibilitet och anpassning till varje kunds speciella förutsättningar och önskemål ger optimal ekonomi.
- Ni kan själva välja vad som ska ingå i vår husleverans.
- Ni kan själva färdigställa huset efter vårt stommontage.

Vi kommer gärna och besöker er för att tillsammans med er, göra skisser eller så träffas ni på er tomt, eller vid något av våra visningshus.

Ritningar
Vi skissar och ritar huset tillsammans med er. Ni bestämmer själva, med vår hjälp hur ni vill utforma ert hus. Vi har mer än 500 planlösningsalternativ i vårt ritningsarkiv. Vi upprättar alla ritningar som erfordras för bygglov. Före det att bygglovshandlingar upprättas besöker vi er för att se er tomt. Huset ritas så att tomtens beskaffenhet och ev. befintliga byggnadens utformning beaktas vid utformning av ert nya hus.

Tillverkning
Vi tillverkar husen i vår fabrik med hjälp av duktiga hantverkare. Vi bygger ytterväggarna med storblock. Insidan är beklädd med råspont och gipsskiva. Utsidan är klädd med 170 mm bred fasadpanel och gammaldags profilerad läkt, som grundmålas med oljefärg, falufärg eller annan färg som ni bestämmer. Utsidan kan också utföras med annan fasadpanel, enligt ert önskemål, eller utförd som putsad fasad. Väggen är isolerad med 265 mm mineralull. För att uppnå högsta möjliga värmeisolering består väggens bärande del av delade isolerade träreglar. El-rör och el-dosor byggs in den omfattning som ni önskar. Innerväggar består av träreglar med mineralullsisolering samt råspont på båda sidor och skiva. Fönster monteras på fabriken. Ni väljer själv om ni önskar 3-glas isolerrutor eller gammaldags kopplade fönster med inbyggda spröjs. Utvändiga foder och omfattningar utförs av breda brädor och profilerade lister över fönster och dörrar. Yttertaket består av råspont, papp, läkt och takpannor.

Leverans
Vi levererar huset fabrikstillverkat inklusive allt erfoderligt material ovan grund. Ni får själva välja om ni vill utesluta vissa delar som t.ex utan kök, endast stomme, med eller utan övervåning eller endast förberedd övervåning.

Montering
Hjälp med stomresning ingår alltid i vårt pris. Huset är väderskyddat under tak på två dagar beroende på husets storlek. Vi kan också göra huset snickarfärdigt om så önskas.

Egen insats
För att ge varje kund möjlighet att sänka kostnaderna genom eget arbete anpassar vi omfattningen av vår leverans samt omfattningen av vårt arbete till varje kunds önskemål. Detta påverkar priset på vårt åtagande. För att ge er prisuppgifter ber vi er därför att ringa oss och lämna just era önskemål.

Kontakta Kärnhus

Tel: 0140-535 62  
E-post: karnhus@telia.com
Box 65, 573 21  TRANÅS

Besök Kärnhus

Rundelgatan 2
573 21 TRANÅS
Visa karta