Beställ vår huskatalog!

Husritningarna i vår broschyr är bara exempel  på olika planlösningar.

Vi skissar på en ny planlösning
efter Ert önskemål, vilket ingår utan extra kostnad.

Vi är hemma!

Tänk att få bygga sitt drömhus. Ett hus som är helt anpassat för just dig och det sätt ni lever på. Men det finns många frågor - Inte kan väl vi ha råd med detta? Vi vet ju inget om byggnation? Vem kan vi lita på?

När vi väl hade bestämt oss började vi köra runt i nybyggda kvarter, gå på bomässor och husvisningar. Vi beställde kataloger från olika husfabrikanter för att kunna hitta "vårt" hus.
Men vi upptäckte ganska snart att alla hus i dessa kataloger var bara nästan bra. Inget hus blev helt så som vi skulle vilja ha det. Så vi enades ganska snart om att skall vi nu satsa så mycket pengar som det innebär att bygga nytt så skall det inte finnas några saker som blir nästan bra. Det skall bli perfekt.

Vi fick då höra talas om Kärnhus där Bosse Andersson hade sitt kontor i Tranås. Kärnhus har som affärsidé att inte ha färdiga kataloghus utan ritar alla hus efter önskemål. Då kom ytterligare en fråga - Ett arkitektritat hus blir väl väldigt dyrt, eller?? Svar: Nej, det behöver det inte bli! Vi bestämde oss ganska snart att låta Bosse och Kärnhus bygga vårt hus.

Vi började med att bjuda ut Bosse till Hätte där det nya bostadsområdet skulle byggas. Vi förklarade för honom vad vi ville med tomten och han rekommenderade sedan en tomt för oss. Och det var inte den tomt som vi först hade bestämt oss för. Men när han förklarade varför han valde just den tomten så föll det sig naturligt. Självklart är det här vi skall bygga vårt hus! Och vi hade tur att få vårt förstaval när tomterna senare fördelades ut efter placering i tomtkön.

Nu när tomten väl var bestämd så började arbetet med själva huset. Vi träffade Bosse och hade med oss en tomtkarta. Vi förklarade hur vi ville ha vårt hus. Han började genast skissa på hur huskroppen skulle se ut för att på bästa sätt motsvara vår önskemål. Efter ett tag var vi klara med hur huset skulle se ut, placering på tomten och var garaget skulle ligga. Bosse gjorde en större skiss av huskroppen och sedan började vi laborera med rummens placering.

Inga korridorer. Liten tvättstuga men med plats för både torktumlare och torkskåp. En barnavdelning och en vuxenavdelning. Köket skall vara öppet men ändå avskilt från matplatsen. Högt till tak i vardagsrummet. Bosse skissade medan vi berättade. Det ena ställde till det för det andra ibland men efter en och en halv timma var vi klara med första skissen i handen. Nu var vi på gång. Härligt!

Vi satte skissen på kylskåpet så vi kunde titta på den varje gång vi gick förbi. Nya tankar och idéer dök upp. Det hade ju varit bra om barnens rum var lika stora? Kanske behöver de inte vara så stora om vi lägger ett allrum utanför? En toa med dusch måste dom ha! Tvättstugan skall ju givetvis ligga i anslutning till barnens rum! Ett separat badrum i anslutning till vårt sovrum vore ju trevligt!

Vi bokade ett nytt möte med Bosse som genast började skissa. Bosse lyssnade på våra önskemål men stoppade oss också när han tyckte vi tänkte fel och hittade kreativa lösningar på "problem" som dök upp. Han tillförde skissen sin erfarenhet om siktgator genom huset, placering av dörrar och fönster mm. Efter ytterligare en timme hade vi en ny skiss i handen. Han var lyhörd på vad vi önskade och kom hela tiden med tips på lösningar.

Efter ett flertal möten, otaliga ändringar så hade vi till slut vårt drömhus. Nu tryckte vi på knappen, husväggarna byggdes i Kärnhus-fabriken, snickare som Bosse ofta samarbetade med byggde huset. Sedan var det ju alla val med färg och tapeter, lister och handtag, kontakter och kök.
Huset blev precis så som vi ville ha det! Och det är helt unikt!

Och kostnaden då? I stort sett samma som för ett kataloghus av mycket hög kvalité.

Vi är hemma!

Kontakta Kärnhus

Tel: 0140-535 62  
E-post: karnhus@telia.com
Box 65, 573 21  TRANÅS

Besök Kärnhus

Rundelgatan 2
573 21 TRANÅS
Visa karta